Nieuws

17-11-16

Afgeleverd

Tractor Of The Year 2017

De Case IH Optum CVX 300 is door een internationale vakpers verkozen tot Tractor of The Year 2017.  De finalisten werden doorheen Europa uitvoerig getest, en de Optum stak eruit qua comfort, design, innovaties en gebruiksgemak.  

De Steyr evenknie van de Optum werd zopas door ons geleverd op een tuinbouwbedrijf.  Deze Terrus 6270 CVT zal zich mogen uitleven aan de dolly met 3-assige koelwagen.

De nieuwe Case IH kalenders van Servaes BVBA zijn eveneens te verkijgen!  Ze staan zoals gewoonlijk boordevol prachtige foto's.

Claas Lexion 760 Terra-Trac

Een nieuwe Lexion 760 Terra-trac werd geleverd op een loonbedrijf. 

Deze echte maïsmachine met 500pk heeft geveerde Terra-Trac rupsen van 735mm en topsnelheid van 40km/u. De TerraTrac rupsen ontzien de grond optimaal dankzij het grote contactoppervlak en hebben een geringe transportbreedte.

Het Claas APS Hybrid dorssysteem maakt gebruik van axiale rotors voor een zeer efficiënte korrelafscheiding. De gigantische graantank is 11.000 liter groot.

Giant knikladers

Enkele mooie Giant knikladers afgeleverd in de bouw en de tuinbouw! Beschikbaar in alle mogelijke maten en gewichten, en gebouwd met enkel de beste componenten!

Onze stockmachines zijn onmiddellijk inzetbaar. Contacteer ons voor de interessante condities!

Shredlage Hakselen

De Shredlage-techniek uit de USA is gepatenteerd door Claas en begint met een aangepaste hakseltrommel die tot 30 mm kan hakselen. Dit is ruim dubbel zo grof als de huidige machines (zie foto).

Het geheim van Claas-Shredlage zit hem echter in de korrelkneuzer. De 2 kneusrollen hebben een rij zaagtanden in plaats van ribben, en draaien met een onderling verschil van 50%. Doordat de tanden in een spiraalvorm staan ontstaat het effect dat de stukken stengel en de korrels uit elkaar worden ‘geshred’.

De korrels worden volledig uit elkaar gekneusd en vormen een laagje zetmeel rond alle vezels van het hakselgoed!

Resultaat is een prachtig gehakseld product met perfect gekneusde korrels. Het doel hiervan is, meer benutting van het aanwezige zetmeel door een betere penswerking en een vergroting van het herkauwen door het vee! 

Case Construction op de kuil

Enkele door ons geleverd Case wielladers werden vakkundig op de foto gezet.  Enkele indrukwekkende foto's vindt u hiernaast.  Het Youtube-filmpje vindt u hier.